Michael Snyder ziet de perfecte storm op ons afkomen

Aanmaken: 10/31/2018 - 11:40
Michael Snyder ziet de perfecte storm op ons afkomen

Het sentiment op de financiële markten is op zijn zachtst gezegd nerveus te noemen. De herfst werd gekenmerkt door grote bewegingen op zowel de beurzen als de obligatiemarkten. Van een duidelijke richting was geen sprake, het sentiment onder de beleggers kon van het ene moment op het andere omslaan. Blijkbaar koesteren de beleggers onderhuids de vrees dat er iets grondig mis is op de markten. 

 

Dat is ook de mening van Michael Snyder van The Economic Collapse blog, want die ziet de perfecte storm op ons afkomen. Naar zijn mening zal de herfst van 2018 de geschiedenisboeken ingaan als de periode van de grote omslag. De bull markt die bijna 10 jaar heeft geduurd is achter de rug, de tijd van het makkelijk te verdienen geld op de beurs eveneens. Het belooft nu allemaal veel moeilijker te worden.


Oktober 2018 was de slechtste oktobermaand voor de beurs van Wall Street sinds de financiële crisis van 2008. Op het moment van schrijven is al 8.000 miljard dollar aan beurswaarde in rook opgegaan. Snyder maakt zich weinig illusies: wanneer ook november en december slechte maanden zouden blijken te zijn, kunnen we snel in de richting van een crisis varen die de afmetingen van een heuse nachtmerrie zal aannemen. 

Ondanks de correctie van de afgelopen weken zijn aandelen volgens Snyder nog steeds fors overgewaardeerd. Aandelen als Tesla en Netflix blijven de wetten van de zwaartekracht trotseren en de lucht uit deze aandelen is gedoemd om alsnog te verdwijnen. Zeepbellen imploderen vanaf de zwakste plaatsen aan de periferie alvorens hun weg naar het centrum te banen. De Chinese beurs heeft 1/3de van haar waarde moeten prijsgeven, de groeimarkten vanaf de piek bereikt in januari een kwart van hun waarde. De storm zal van China en de groeimarkten overwaaien naar de VS, waarna ook de wereldeconomie voor de bijl moet gaan. Beleggers houden beter rekening met een worst case scenario. Zich voorbereiden kan door het kopen van meer veiligheid en dat wordt tot nader order nog steeds bij goud, zilver enzovoort gevonden.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.