Media waarschuwen: recessie verwacht in 2020 erger dan de Grote Depressie

Aanmaken: 10/24/2018 - 10:15
Media waarschuwen: recessie verwacht in 2020 erger dan de Grote Depressie

Op de financiële markten is de volatiliteit de afgelopen weken opnieuw toegenomen, wat zich onder andere vertaalt in een forse stijging van de VIX. Deze index, die algemeen wordt beschouwd als de barometer van de volatiliteit, bereikte recent het hoogste niveau sinds februari. De stijging van de VIX gaat gepaard met een golf van waarschuwingen in de mainstream media over het onheil dat ons boven het hoofd hangt. 

 

MSN verwacht dat de komende recessie ‘klein bier’ zal maken van de financiële crash van 2008. Daarmee wordt verwezen naar de 247.000 miljard dollar aan schulden die internationaal is gemaakt. Verwacht wordt dat de nieuwe crisis binnen 2 jaar zal uitbreken en even lang zal duren als de Grote Depressie. Voor alle duidelijkheid: die Grote Depressie begon in 1929 en eindigde slechts in 1939. 


In de New York Post zit Murray Gunn, head of global research bij Elliott Wave International, op dezelfde golflengte. Hij vreest dat het schuldenprobleem een nefaste rol zal beginnen te spelen zodra de economie begint te krimpen. Zodoende zal de ergste recessie ontstaan die we in de afgelopen 100 jaar hebben meegemaakt. Volgens Bloomberg is inmiddels al 2/3de van de economen overtuigd dat de recessie eind 2020 zal beginnen. 

De handelsoorlogen worden als de belangrijkste uitdaging ervaren waarmee de wereldeconomie wordt geconfronteerd. In het derde kwartaal van dit jaar daalden de verkopen van vastgoed in Manhattan met 11%, het was al het vierde kwartaal op rij dat die verkopen met dubbele cijfers daalden. Kortingen op vastgoed met 20 tot 25% zijn daar al de gewoonste zaak in de wereld geworden. En alles wijst er op dat de rest van de vastgoedsector in de VS snel zal volgen.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.