Maakt de goudprijs zich op voor een aanval op het niveau van 1300 dollar?

Aanmaken: 01/03/2018 - 09:15
Maakt de goudprijs zich op voor een aanval op het niveau van 1300 dollar?

In de periode van de feestdagen leek de volatiliteit bij de crypto-currencies een nieuwe piek te hebben bereikt. De koers van Bitcoin dook eerst steil omlaag, om vervolgens opnieuw hogere regionen te gaan verkennen. En om vervolgens weer flink te dalen. De grote volatiliteit bij Bitcoin doet uiteraard heel wat waarnemers de wenkbrauwen fronsen. Het zou wel eens het ultieme bewijs kunnen vormen dat de zeepbel van de crypot’s stilaan doorprikt wordt. 

 

Tegen die achtergrond kan 2018 het jaar worden dat met Bitcoin & Co definitief wordt afgerekend. Maar laat ons vooral het vel van de beer niet verkopen alvorens hij geschoten is. Bitcoin en de andere momenteel in zwang zijnde crypto-currencies mogen dan misschien vooral gebakken lucht aanbieden, de achterliggende blockchain technologie zal hoogstwaarschijnlijk wel een blijvertje worden. Ook dat zal in 2018 mogelijk duidelijk worden. 


En zo belanden we automatisch bij goud, zilver en de andere edelmetalen. De achterblijvers van 2017 kunnen zich opmaken voor een beter 2018. Maakt de goudprijs zich op voor een aanval op het niveau van 1300 dollar? Een aantal indicatoren wijzen in ieder geval in die richting. De onderliggende trend op de goudmarkt is alleszins verbeterd, wat onder andere blijkt uit het feit dat het 200-daags gemiddelde naar boven werd doorbroken. Die 200-day moving average geldt als een belangrijke technische indicator. 

Jeffrey Halley, senior market analist bij OANDA, wijst er bovendien op dat volgens de data van de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de shortposities op het goud weer een stuk kleiner zijn geworden. In het geval de doorbraak boven 1300 dollar voor het goud lukt, kan ook de zilverprijs snel weer hogere regionen gaan verkennen. Een uitbraak boven 17 dollar behoort dan alvast tot de mogelijkheden. Inmiddels heeft de palladiumprijs het hoogst prijsniveau sinds ergens in 2001 laten optekenen.


Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.