JP Morgan Chase weer buiten schot bij arrestaties manipulatie goudmarkt

Aanmaken: 01/31/2018 - 10:09
JP Morgan Chase weer buiten schot bij arrestaties manipulatie goudmarkt

Bent u er ook van overtuigd dat de goudprijs kunstmatig naar omlaag wordt geduwd? Veel belegger zullen bij het horen van deze vraag verbaasd opkijken. Hoezo, is er dan daadwerkelijk sprake van manipulatie van de goudmarkt? Iemand moet inderdaad al bijna een insider zijn om te kunnen vaststellen dat rond goud heel wat zaken gebeuren die eigenlijk niet door de beugel kunnen. We denken daarbij aan de ‘fat fingers’ die regelmatig de goudprijs een dreun verkopen. 

 

Eigenlijk maken die ‘fat fingers’ het zichzelf makkelijk. Ze maken gebruik van een rustige dag op de goudmarkt om een grote hoeveelheid papieren (met de nadruk op ‘papieren’ goud) te dumpen op de COMEX. Dat gebeurt via een ongelimiteerde order, zonder het opgeven van een gewenste verkoopprijs. Aanvankelijk werd verwezen naar een verkeerde druk op een knop door een handelaar, vandaar de benaming ‘fat fingers’. Maar uiteraard is er veel meer aan de hand, het is wel degelijk zo dat een bepaalde marktpartij probeert om de goudprijs te manipuleren.


Deze ‘blinde’ manipulatie heeft uiteraard tot gevolg dat de goudprijs telkens flink lager gaat noteren of toch alleszins wordt gestuit in zijn vaart. Waarom deze manipulatie gebeurt, is vooralsnog onduidelijk. Maar we hebben een donkerbruin vermoeden dat één en ander te maken heeft met het handhaven van de positie van de dollar als wereldreservemunt. Die positie staat al geruime tijd onder druk in een wereld waarin het belang van China en de Chinese yuan steeds belangrijker wordt. En waarin China een eigen plaats op de goudmarkt opeist.

Tot dusver werd nauwelijks actie ondernomen tegen de manipulatoren van de goudmarkt, maar daar is recent dus verandering in gekomen. 6 handelaren van USB, HSBC en Deutsche Bank werden aangehouden wegens het manipuleren van de goudmarkt. Maar daarbij valt meteen één zaak op: JP Morgan Chase is weer buiten schot gebleven bij de arrestaties in verband met de manipulatie van de goudmarkt. Nochtans is deze Amerikaanse zakenbank met voorsprong de grootste speler op de goudmarkt. Het ziet er dus naar uit dat iets of iemand er toch een stokje voorsteekt dat de manipulatie van de goudprijs in zijn volle omvang wordt onthuld.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.