Jim Cramer blijft geloven in het goud

Aanmaken: 12/06/2017 - 15:59
Jim Cramer blijft geloven in het goud

Met de doorbraak van het goud wil het maar niet lukken, zoals in de afgelopen dagen nog maar eens duidelijk werd. Een nieuwe poging om het niveau van 1300 dollar per troy ounce te ronden, liep nogmaals spaak. De goudmarkt ligt er slaapverwekkend bij, want anderzijds zakt de goudprijs ook niet verder weg. Hetzelfde geldt overigens ook voor de zilverprijs. Goud en zilver vergen dus meer geduld dan iedereen had gedacht. 

 

De huidige situatie wettigt nochtans hogere prijzen voor de edelmetalen, want de centrale banken zijn nog steeds in een gevaarlijk spelletje verwikkeld. Ze doen alsof de economische toestand is genormaliseerd, terwijl het economisch alleen beter gaat omdat ze de financiële markten met gratis geld hebben overspoeld. Inderdaad, vers gedrukt geld dat ze zonder boe of ba uit de lucht hebben geplukt. Normaal zou de goudprijs momenteel veel hoger moeten staan. 


Dat is ook de mening van Jim Cramer, die nog een andere reden heeft gevonden waarom de goudprijs maar niet wil stijgen. Hij verwijst in dat verband naar Bitcoin, waar tegenwoordig alle aandacht naar uitgaat. De exponentiële stijging van de Bitcoinkoers heeft het goud in het verdomhoekje geduwd, een hoekje waar het maar moeilijk nog uitgeraakt. Hetzelfde geldt bij uitbreiding voor zilver, want ook de zilvermarkt ligt er compleet uitgeteld bij. 

Jim Cramer blijft echter geloven in het goud. Het gele metaal heeft misschien wat van zijn glans verloren, maar het blijft volgens Cramer de beste dekking tegen politieke onzekerheid en het potentieel van een grote beurscorrectie. Daarnaast bieden goud, zilver & co ook bescherming wanneer de volatiliteit op de financiële markten zou toenemen. 10% van een portefeuille mag volgens Cramer voorbehouden worden voor goud. Dat percentage vinden we echter aan de bescheiden kant, het mag worden opgetrokken tot 20% of zelfs nog meer. De wereld is namelijk geen veiligere plaats geworden. 


Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.