Interesse voor goud opnieuw in stijgende lijn

Aanmaken: 10/25/2018 - 09:17
Interesse voor goud opnieuw in stijgende lijn

De jongste dagen vertoont de interesse voor goud opnieuw een stijgende lijn en dat voor het eerst sinds lange tijd. Gisteren werd de kaap van 1230 dollar naar boven doorbroken. Uiteraard is het nog wat vroeg om victorie te kraaien. De goudprijs is inderdaad wat gestegen, maar we zijn nog ver verwijderd van een doorbraak op grote schaal. Volgens technische analisten wordt er nu een stevige bodem gelegd, van waarop de volgende stijgingsfase kan vertrekken. 

 

John Rubino van DollarCollapse.com wijst er op dat de verbetering van het sentiment op de goudmarkt ditmaal een blijvend karakter kan hebben, om de simpele reden dat het een brede basis heeft. Jarenlang werden goud, zilver en andere edelmetalen veronachtzaamd als weinig interessant. In de financiële werden zowel aan het gele als aan het witte metaal nauwelijks aandacht besteed. 


Recent verschenen er opnieuw positieve commentaren over vooral goud en dat gebeurde naar aanleiding van berichten over herstel van de goudverkopen in een aantal segmenten van de markt. Zo is de vraag naar goud in India de afgelopen maanden opnieuw gestegen, nadat die vraag tijdens de eerste 5 maanden van dit jaar relatief zwak was geweest. India is samen met China de grootste consument van goud in de wereld. 

Maar ook de centrale banken hebben zich recent niet onbetuigd gelaten. Hongarije vertienvoudigde zijn goudreserves en ook Polen deed op dat vlak een flinke inspanning. De kanarie in de koolmijn voor de goudprijs zou echter het gedrag van de goudmijnen op de beurs kunnen zijn. De chart van de JSE Gold Index in ZAR (Zuid-Afrikaanse) rand leert dat er ‘iets’ broeit bij de goudmijnen en dat iets zou wel eens een explosieve stijging van de goudprijs kunnen zijn.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.