Heeft FED de sleutel tot hogere goudprijs in handen?

Aanmaken: 12/04/2018 - 15:47
Heeft FED de sleutel tot hogere goudprijs in handen?

De druk op gouverneur Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank wordt stilaan onhoudbaar. President Donald Trump heeft al geruime tijd geleden open en bloot afstand genomen van de monetaire politiek van de FED. Volgens Trump is Powell (en dus bij uitbreiding de hele FED) knettergek door roekeloos om te springen met het rentewapen. De stijging van de rente dreigt namelijk de groei van de Amerikaanse economie af te zwakken. 

 

Trump heeft waarschijnlijk een punt wanneer hij spreekt over de dreiging van een vertraging van de economische groei. De Amerikaanse economie geeft inderdaad blijk van vermoeidheidsverschijnselen, wat onder andere blijkt uit het feit dat de bedrijfsresultaten aan het vertragen te zijn. Anderzijds was het weinig waarschijnlijk dat die vanaf de bereikte piekniveaus nog veel verder konden stijgen. 


De kans is dan ook groot dat Powell in 2019 het rentewapen niet zo vaak meer van stal zal halen. Een dergelijke beslissing zal echter verregaande consequenties hebben, onder andere voor de goudmarkt. Wanneer de FED aan de zijlijn gaat staan, zal dit ongetwijfeld de koers van de dollar onder druk zetten. Een ‘greenback’ die over zijn piek heen is, zal de goudprijs wind in de vleugels geven. 

Trey Reik, senior money manager bij de Amerikaanse dochter van Sprott Inc., is van mening dat de FED inderdaad de sleutel tot de come-back van het goud in handen heeft. Volgens Reik kan de prijs voor een troy ounce goud in de loop van volgend jaar de kaap van 1360 dollar bereiken. Daarna zou het gele metaal gewoon verder stijgen, voor 2020 wordt gerekend op een gemiddeld prijsdoel van 1325 dollar.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.