Heeft FED de inflatiegeest uit de fles laten ontsnappen?

Aanmaken: 09/28/2017 - 10:37
Heeft FED de inflatiegeest uit de fles laten ontsnappen?

De Amerikaanse centrale bank heeft iets moeten toegeven wat ze niet graag toegeeft: Janet Yellen en haar FED-team begrijpen geen bal van inflatie. Of liever aan het ontbreken van inflatie. De politiek van quantative easing, het op grote schaal inkopen van obligaties en andere activa, zou in normale omstandigheden hebben moeten leiden tot een krachtige opstoot van de inflatie. Dat is echter niet gebeurd. 

 

Waar is die inflatie gebleven? Bij de FED moeten ze eerlijk toegeven het antwoord op deze vraag niet te weten. Yellen heeft ook impliciet moeten toegeven niet te begrijpen wat inflatie eigenlijk is. Dat doet natuurlijk vragen rijzen over de werking van de belangrijkste centrale bank in de wereld die de FED toch nog altijd is. En die als één van haar belangrijkste opdrachten het garanderen van financiële stabiliteit heeft. 


Nochtans zou een beter inzicht in de evolutie van de inflatie meer dan welkom zijn in de huidige omstandigheden. De centrale bank wil namelijk haar basisrente zo snel mogelijk normaliseren en in een dergelijk scenario is ook voor de inflatie een belangrijke rol weggelegd. De FED kan namelijk het rentewapen alleen maar hanteren wanneer de inflatie zich op het gewenste niveau bevindt. 

En hier wringt het schoentje. Jarenlang was de inflatie te laag, maar daar lijkt verandering in te komen. Heeft de FED de inflatiegeest uit de fles laten ontsnappen? De kans is groot dat dit inderdaad het geval is. De Median CPI van de Cleveland CPI is doorgebroken boven het niveau van 3%. Of met andere woorden: de inflatie is onder de neus van Janet Yellen op kousenvoeten aan een doorbraak bezig. Voor ons als beleggers is de boodschap duidelijk: het moment is aangebroken om voluit in goud te gaan. De goudprijs zal namelijk exploderen zodra blijkt dat de inflatie inderdaad aan een definitieve doorbraak begonnen is.


Gouden Munten
Zilveren Kilomunten
Waarom Goud Kopen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.