Halfgeleiders voorspellen nog meer onheil op komst

Aanmaken: 11/07/2018 - 09:21
Halfgeleiders voorspellen nog meer onheil op komst

Op de beurzen heeft de sector van de halfgeleiders in de afgelopen maanden stevige klappen gekregen. De uitverkoop bij de aandelen die chips maken en verkopen is eigenlijk al bijna 2 maanden geleden begonnen. Toen kregen we de eerste signalen die wezen op een vertraging in de vraag naar halfgeleiders. Inmiddels hebben we aan de hand van de kwartaalcijfers bevestiging gekregen die groeivertraging er inderdaad zit aan te komen. 

 

Onder andere Texas Instruments en STMicroelectronics, 2 grote spelers in de sector van de halfgeleiders, waarschuwden voor een duidelijke vertraging van de vraag. Het belang van deze boodschap mag niet onderschat worden. De chipsector biedt namelijk een goed venster op de brede economie, dat de vraag naar chips daalt kan te maken hebben met een vertraging in sectoren als auto’s, aerospace, PC’s en smartphones. 


Het nieuws over de groeivertraging is vooral verontrustend tegen de achtergrond van de komst van het resultatenseizoen. In de aanloop van dit seizoen groeit traditioneel de vraag naar chips voor toepassing in tal van toepassingen. Dat is ditmaal dus niet het geval. Dat het sentiment in de sector ronduit pessimistisch is, blijkt uit het feit dat de The VanEck Vectors Semiconductor ETF het grootste verlies op dagbasis sinds november 2008 liet optekenen. 

B. Riley FBR, analist bij Craig Ellis, waarschuwt dat de malaise in de sector van de halfgeleiders de voorbode van iets veel groters kan worden. Riley vreest dat de terugval in de vraag naar halfgeleiders rechtstreeks verband houdt met de handelsoorlog die Donald Trump aan China heeft verklaard. Wanneer de situatie verslechtert, wordt een recessie onvermijdelijk. En die zou kunnen uitmonden in een ‘full-blown’ crisis.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.