Goudprijs kan snel weer stijgen tot 1360 dollar per troy ounce

Aanmaken: 10/02/2018 - 09:10
Goudprijs kan snel weer stijgen tot 1360 dollar per troy ounce

De chart van het goud is altijd een dankbaar onderwerp geweest voor technische analyse, maar de laatste weken worden we om de oren geslagen met adviezen over de toekomstige evoluties op de goudmarkt. Achterliggende idee is dat de chart aangeeft dat het slechte nieuws nu wel verrekend is en dat we op korte of middellange termijn een herstel van de goudprijs mogen verwachten. 

 

David Brady, CFA van Sprott Money News, publiceerde onlangs een klein rapport onder de naam “Gold Preparing to Launch”, waarin onomwonden werd gesteld dat de bodem waarschijnlijk in zicht is. Op basis van de Elliott Wave Theory is Brady van mening dat op korte termijn een herstel van de goudprijs richting 1360 dollar kan worden verwacht. Maar hij is ook op fundamentele basis van mening dat de edelmetalen het ergste achter de rug hebben. 


In dat verband verwijst hij naar de evolutie van de koers van de Chinese yuan. Brady ziet namelijk een directe correlatie tussen de goudprijs en de koers van de yuan. En dan komen de handelsoorlogen van de Amerikaanse president Donald Trump in het vizier. Deze heeft op de eerste plaats China geviseerd, een land dat volgens hem op kap van de Amerikanen leeft en dus de Amerikaanse economie behoorlijk wat pijn doet. 

China kan op het vlak van invoerheffingen onmogelijk op tegen de Verenigde Staten, maar heeft wel een ander wapen achter de hand in de vorm van de koers van de yuan. Door de koers van de nationale munt te laten zakken, kunnen de Chinezen hun handelspositie gevoelig versterken. Een alsmaar zwakkere yuan zal volgens Brady onmiskenbaar in het voordeel van het goud spelen. Hij is dus van mening dat het moment om goud te kopen meer dan ooit is aangebroken.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.