Goudprijs kan nog dit jaar nieuwe recordniveaus bereiken

Aanmaken: 02/27/2018 - 16:09
Goudprijs kan nog dit jaar nieuwe recordniveaus bereiken

De goudprijs heeft dit jaar al goed gepresteerd, maar als we de analisten mogen geloven zit er nog (veel) meer in het vat. Het wordt steeds duidelijker dat het financieel huishouden van de VS één grote puinhoop is. De Amerikanen leven gewoon op schulden en dat zullen ze zich vroeg of laat beklagen. Zaak is daarom om veiligheid te zoeken waar die kan worden gevonden. En dan denken we uiteraard aan goud, zilver en de andere edelmetalen. 

 

In Doug's Daily Diary stelt de bekende belegger Doug Kass dat 2018 het jaar zal worden dat blijlkt dat Bitcoin een lege doos is, niets meer of niet minder. Anderzijds zal duidelijk worden dat de Blockchain technologie een grote toekomst tegemoet gaat. Maar het is nog te vroeg om al veiligheid te zoeken bij Blockchain, voorlopig moeten we roeien met de riemen die we hebben. En dus gaan we het zoeken op de goud- en zilvermarkt. En Kass denkt dat daar dit jaar nog heel wat vuurwerk te beleven zal zijn. 


Doug Kass is er zonder meer overtuigd dat goud dit jaar de best presterende activaklasse zal worden. Hij sluit zelfs niet uit dat de goudprijs een nieuw historisch recordniveau zal laten optekenen. Maar de zilverprijs mogen we ook niet uit het oog verliezen, die kan eveneens door het dak vliegen. Het sentiment rond de edelmetalen zal in de komende maanden ondersteund worden door voortdurende herrie tussen democraten en republikeinen in het Amerikaans Congres.

Beide partijen zijn voorstander van nog meer geld uit te te geven, geld dat telkens opnieuw moet geleend worden. Bijkomend probleem zijn de lage spaarquota in de VS, waardoor de overheid het geld dat ze nodig heeft in het buitenland moet lenen. Daardoor neemt het handelsdeficiet toe, wat op zijn beurt op de koers van de dollar weegt. De Amerikaanse regering is zodoende in een vicieuze cirkel beland en daar kunnen de edelmetalen alleen maar van profiteren.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

 

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.