Goud kan de belegging van de volgende jaren worden

Aanmaken: 09/08/2017 - 13:44
Goud kan de belegging van de volgende jaren worden

In het kamp van de goudkevers heeft Jim Rickards altijd al een vooraanstaande rol opgeëist. Deze veteraan van Wall Street is op de eerste plaats de uitgever van Strategic Intelligence. Als medewerker aan The New York Times schreef hij ook de bestseller The Road to Ruin. Maar hij is vooral bekend als notoir kenner van het goud en van de goudmarkt. En hoeft het nog betoog: Rickards is uitermate positief voor de goudprijs. Goud kan volgens hem de belegging van de volgende jaren worden.

 

Jim Rickards geeft verschillende redenen op waarom de goudprijs in de komende jaren kan schitteren. Op de eerste plaats zijn er de geopolitieke spanningen die wereldwijd eerder toe- dan afnemen, hij stelt vast dat sommige van die geopolitieke inspanningen een grotere invloed hebben op de evolutie van de goudprijs dan anderen. Een uitleg waarom dat zo is, heeft hij echter niet meteen bij de hand. 


Daarnaast mag volgens Rickards de invloed niet onderschat worden van de hedge funds, leverage players en andere grote spelers op de goudmarkt. Het vreemde van de zaak is dat die geen goudbulls zijn in de strikte zin van het woord. Deze speculatieve spelers malen er in feite niet om of ze nu goud of sojabonen kopen, zolang als ze hun transacties maar met voldoende winst kunnen afsluiten. Wanneer ze op iets in een ‘winning mood’ zijn, kunnen ze dat lang blijven.

In het grotere plaats stelt Rickards vast dat de goudprijs als sinds het dieptepunt van december vorig jaar in een uptrend zit die als maar sterker wordt. Vanaf die bodem is het goud al meer dan 200 dollar per troy ounce duurder geworden en het vet is bijlange na nog niet van de soep. Goud is één van de best presterende activa van 2017 en dat kan in de komende weken en maanden zo blijven.


Missie EGS 
Infoavond Goud & Zilver
Adviesgesprek Goud & Zilver

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.