Goud heeft het beste jaar sinds 2010 achter de rug

Aanmaken: 01/05/2018 - 09:45
Goud heeft het beste jaar sinds 2010 achter de rug

In een jaar dat volledig in het teken van de Bitcoin-gekte stond, raakten de edelmetalen volledig ondergesneeuwd. Iedereen had de mond vol van de crypto-currencies die de kop van de speculanten knettergek hebben gemaakt. Vooral Chinese en Japanse speculanten joegen de koersen van Bitcoin en een aantal andere crypto’s volledig door het dak. We laten het aan de lezer over om te oordelen of deze situatie al dan niet gezond mag genoemd worden.

 

Maar toch zou het fout zijn om de edelmetalen te onderschatten. Goud heeft het beste jaar sinds 2010 achter de rug en dat is een gegeven waar sommigen toch wel verrast van zullen opkijken. De goudprijs daalde weliswaar begin december, maar herstelde sinds de Amerikaanse centrale bank op 13 oktober haar basisrente opnieuw met een kwart procent verhoogde. Daardoor lag de goudmarkt in de laatste dagen van december toch nog vast op koers. 


Op 29 december werd aangetikt boven 1310 dollar voor een troy ounce en dat was dan toch weer het hoogste niveau sinds 16 oktober 2017. Zilver volgde uiteraard het voorbeeld van het gele neefje, de zilverprijs brak opnieuw door het niveau van 17 dollar. Het herstel bij de edelmetalen heeft vooral te maken met de zwakte van de dollar. De dollarindex is misschien niet ingestort, maar veel scheelde het toch niet.

ABN Amro analiste Georgette Boele verbaast zich over de zwakte van de dollar. Ondanks 3 renteverhogingen en de verwachting van nog 3 meer in 2018 slaagt de ‘greenback’ er maar niet in om een vuist te maken. Technisch heeft de goudprijs opnieuw een koopsignaal gegeven, terwijl ook het sentiment op de zilvermarkt duidelijk is verbeterd. 2018 kondigt zich op dat vlak bepaald niet slecht aan, het ziet er naar uit dat we hogere koersen mogen verwachten bij zowat alle edelmetalen.


Kanaal Z - Munten
Waarom Goud kopen?
Verborgen geheimen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.