Goldman Sachs verwacht dat 2019 het jaar van de grondstoffen zal worden

Aanmaken: 12/03/2018 - 15:02
Goldman Sachs verwacht dat 2019 het jaar van de grondstoffen zal worden

Op de grondstoffenmarkten blijft het kommer en kwel. De olieprijs is compleet door de vloer gezakt zonder dat iemand een sluitende reden kan geven waarom een vat ruwe olie in een mum van tijd zoveel goedkoper werd. We krijgen sterk de indruk dat de oliemarkt wordt gemanipuleerd, precies zoals de goudmarkt wordt gemanipuleerd. En bij uitbreiding ook de zilvermarkt en de andere markten in het segment van de edelmetalen. 

 

De analisten geven toe dat het momenteel bijzonder moeilijk is om bewegingen op de financiële markten te voorspellen, gezien het feit dat we met tal van onzekerheden worden geconfronteerd. Wie weet waarom de goudprijs (evenals de zilverprijs en nu dus ook de olieprijs) gemanipuleerd wordt, mag het ons altijd komen vertellen. Iets of iemand heeft er blijkbaar veel voor over om de prijzen van deze commodities gedrukt te houden. 


Maar een dergelijke inspanning kan onmogelijk volgehouden worden. Goldman Sachs verwacht dat 2019 het jaar van de grondstoffen zal worden, met een herstel van de prijzen over de ganse linie. Op de huidige prijsniveaus zijn olie, goud, zilver, koper enzovoort volgens deze zakenbank zeer aantrekkelijk geprijsd. Vooral de vooruitzichten voor goud zien er momenteel goed uit. 

Goldman Sachs verwacht namelijk dat de Amerikaanse dollar in de komende maanden zal verzwakken. Daarnaast zou ook een harde Brexit de goudprijs een stevig duwtje in de rug kunnen geven. Ook het algemeen economisch plaatje werkt in het voordeel van de edelmetalen. Een vertraging van de economische groei in de Verenigde Staten zou de vraag naar defensieve activa ongetwijfeld in de hand werken. Maar dan is er nog de kans dat het financieel systeem vroeg of laat ‘ergens’ zal vastlopen. In zo’n scenario kan de goudprijs letterlijk door het plafond vliegen.

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.