GM en GE bewijzen dat Amerikaanse economie niet meer dan een Ponzi schema is

Aanmaken: 11/30/2018 - 13:51
GM en GE bewijzen dat Amerikaanse economie niet meer dan een Ponzi schema is

De Amerikaanse president Donald Trump steekt zijn tevredenheid over de toestand waarin de economie van zijn land zich bevindt niet onder stoelen of banken. In het derde kwartaal groeide het BBP in de Verenigde Staten aan 3,50% en ook de vooruitzichten voor het thans lopende kwartaal en het nieuwe jaar zien er goed uit. Trump is naar eigen zeggen hard op weg om zijn objectief waar te maken. Dat objectief is, voor wie het vergeten was, ‘to make America great again’. 

 

Michael Snyder van de Economic Collapse Blog vestigt echter de aandacht op een feit waar Donald Trump in alle talen over zwijgt. En dat feit heeft te maken met 2 van de zwaargewichten van de Amerikaanse economie, namelijk General Motors en General Electric. Afgekort worden beiden respectievelijk GM en GE genoemd. GM en GE bewijzen volgens Snyder dat Amerikaanse economie niet meer dan een Ponzi schema is. 


General Motors, opgericht in 1908, blijkt niet in staat te profiteren van de economische groei. Het bedrijf sluit wegens tegenvallende verkopen een aantal fabrieken en ontslaat 14.000 werknemers, zeer tot ongenoegen van Donald Trump overigens. General Electric verzuipt als gevolg van een te gulzige overname anderzijds in de schulden en zou wel eens op een bankroet kunnen afstevenen. 

Niet toevallig hebben beide bedrijven in de afgelopen jaren op grote schaal eigen aandelen ingekocht. Samen zou het gaan om een bedrag van 53 miljard dollar aan stock buybacks, waarvoor massa geld werd geleend. GM en GE zijn symptomatisch voor de Amerikaanse economie en bij uitbreiding de beurs van Wall Street. Groei en hogere beurskoersen zijn in de vorm van een Ponzi schema gebaseerd op kredieten en die strategie dreigt nu tegen de muur te knallen. Snyder maakt zich sterk dat andere bedrijven het voorbeeld van GM en GE zullen volgen. 


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.