Gedaan met Goldilocks, leve het goud

Aanmaken: 02/09/2018 - 10:23
Gedaan met Goldilocks, leve het goud

Op de internationale beurzen is een kleine stormwind opgestoken waarvan niemand durft voorspellen waar en wanneer die uitgewaaid zal zijn. De S&P 500 liet vorige week op weekbasis de scherpste daling in 2 jaar optekenen. Het is natuurlijk nog wat vroeg om al te schreeuwen dat de haussemarkt op Wall Street achter de rug is. Maar anderzijds is voorzichtigheid wel geboden. Want het gaat allemaal heel snel. Daarbij volstaat het naar de obligatiemarkten te kijken.

 

Het rendement op de toonaangevende 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is in recordtempo gestegen en benadert de kaap van 3%. De Belgische OLO met dezelfde looptijd is met veel poeha door het niveau van 1% gebroken. De rente stijgt dus in snel tempo en daardoor dreigt door het Goldilocks scenario op de beurzen een streep te worden getrokken. De twee factoren die dit Goldilocks scenario kenmerkten zijn namelijk niet langer in voege.


De Great Financial Crisis van 2008-2009 veroorzaakte zo’n shock dat aandelen zonder meer goedkoop waren. Dat zijn ze dus niet meer, de waarderingen zijn op zijn zachtst gezegd flink opgelopen. Daardoor is de inflatie koppig onder het niveau van 2% gebleven, waardoor de Amerikaanse centrale bank op de keper beschouwd geen enkele reden had om haar basisrente te verhogen. Maar nu dreigt de inflatie misschien niet door het dak te vliegen, maar toch sneller dan verwacht weer overeind te krabbelen. 

Gedaan met Goldilocks, leve het goud (en het zilver). Dit kan het motto voor 2018 worden. De FED zal namelijk zeer omzichtig te werk moeten gaan om het scenario van stagnatie te vermijden. De combinatie van tragere economische groei met de komst van meer inflatie kan de goudmark in vuur en vlam zetten. Waarna de zilvermarkt in snel tempo zou volgen. We staan dus voor een jaar dat van doorslaggevend belang kan worden voor de goudprijs. En die in omgeving zou de zilverprijs wel eens de verrassing van het jaar kunnen worden.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.