FED moet op de toppen van de tenen lopen

Aanmaken: 09/21/2017 - 10:06
FED moet op de toppen van de tenen lopen

Van de Amerikaanse centrale bank worden nu maatregelen verwacht die de balans van de centrale bank verkleinen. Maar Janet Yellen en de andere bestuurders van de FED zitten enigszins met de handen in het haar. Ze moeten kost wat kost voorkomen dat het vertrouwen in de dollar een deuk oploopt. En dus zijn ze gedwongen om zeer voorzichtig te werk te gaan. Want op de achtergrond is er het feit dat de dollar op de forexmarkten al een stevige oplawaai heeft gekregen. Voorlopig ligt men daar op Wall Street niet echt wakker van.

 

Het is in ieder geval opvallend dat er in de afgelopen maanden nauwelijks correcties waren op de Amerikaanse beurs. Wall Street blijft in een recordrace en sommigen zien daar de hand van de FED in. De centrale bank zou onrechtstreeks een vinger in de pap houden op de beurs, waarbij de belangrijkste indices via goed geplande acties in het zadel worden gehouden. Bewijzen daarvoor liggen niet op tafel, maar er bestaan wel sterke vermoedens over. 


De FED moet op de toppen van de tenen lopen en kan zich dus zelfs een kleine correctie op de beurs van Wall Street niet veroorloven. Die zou de greenback verder onder druk kunnen zetten, waarbij het effect van de derivaten kunnen gaan spelen. Wat aanvankelijk een correctie in de dollar leek, kan zo eindigen in een regelrechte koersval. En dat is iets wat de FED uiteraard ten alle prijze wil vermijden. 

Want volgens de bekende belegger Jim Rogers staat er niet meer of niet minder op het spel dan de hegemonie van de VS op het wereldtoneel. Rogers is van mening dat de dollar de kanarie in de koolmijn is voor een recessie die zich de volgende jaren zal aandienen. Precies omdat de dollar de wereldreservemunt is, kan dergelijke crisis allesomvattend zijn. Een zwakke dollar zal onvermijdelijk de goudmarkt doen exploderen. Beleggers houden dus beter het goud goed in de gaten, naarmate de dollar verder verzwakt kan de goudprijs door het plafond vliegen.


Gouden Munten
Zilveren Kilomunten
Waarom Goud Kopen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.