FED heeft crisisgevoel versterkt door te buigen voor Donald Trump

Aanmaken: 12/04/2018 - 08:44
FED heeft crisisgevoel versterkt door te buigen voor Donald Trump

FED chairman Jerome Powell heeft totaal onverwacht een bocht van 180° gemaakt. Gedurende 11 maanden (zolang is Powell nu gouverneur van de Amerikaanse centrale bank) heeft hij telkens verklaard dat de Amerikaanse economie aan het ‘boomen’ was. Hij liet daarbij verstaan dat de FED haar rentevoeten zou blijven verhogen tot minstens eind volgend jaar. Waarmee hij een neus zette naar president Donald Trump. 

 

Die ging namelijk als een duiveltje te keer tegen de rentepolitiek van zijn centrale bank. Volgens Trump was Jerome Powell knettergek door de rente op de fed funds blindelings te blijven verhogen. Daarmee negeerde de centrale bankier een aantal zaken. Bijvoorbeeld het feit dat de Amerikaanse renteverhogingen een ramp waren voor de groeimarkten, in sommige gevallen zijn de beurskoersen er met meer dan 30% gedaald. 


Ook van het feit dat het duurder worden van het geld de wereldwijde groei van de economie afremde, deed Powell niet afschrikken. De prijzen voor koper en andere belangrijke grondstoffen gingen fors lager en dat zegt waarschijnlijk genoeg. Ook negeerde de FED-gouverneur de signalen dat de bedrijfsresultaten in de Verenigde Staten een piek hebben bereikt. Zonder voorafgaande waarschuwing wijzigde Powell echter van standpunt en dat doet links en rechts de alarmbellen flikkeren. 

Sommige waarnemers denken dat er onderhuids iets misloopt in het financieel systeem en dat Powell het signaal heeft gekregen om het geweer van schouder te veranderen. In dat verband moet naar Deutsche Bank gekeken worden. De grootste Duitse bank zakt steeds dieper weg in het moeras. Deutsche Bank zou wel eens de volgende ‘Black Swan’ kunnen worden die het financieel systeem op de grondvesten doet daveren. Het bochtenwerk dat Powell deed, zo wel eens de voorbode kunnen zijn van een nieuwe financiële crisis op komst.


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

 

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.