Is Donald Trump verantwoordelijk voor de stijging van de goudprijs?

Aanmaken: 09/08/2017 - 13:37
Is Donald Trump verantwoordelijk voor de stijging van de goudprijs?

De jongste weken zaten de goudkevers aan de feestdis, want de goudprijs haalde nog eens de beste beentjes boven. Inmiddels is het niveau van 1300 dollar per troy ounce doorbroken en lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de volgende barrière op 1350 dollar wordt genomen. Hoe ver kan de goudprijs stijgen? Het antwoord op deze vraag moeten we u helaas schuldig blijven. En helaas tasten ook de analisten van de grootbanken blijkbaar in het duister. 

 

Goldman Sachs bakte het wel bijzonder bont door op één dag twee verschillende targets voor de goudprijs op te geven. In het rapport Goldman 1 was er sprake van een goudprijs van 1250 dollar tegen het einde van dit jaar, waarbij een eerder koersdoel gehandhaafd bleef. Goldman 2, een ander rapport van een ander team van de zakenbank, sprak van een koersdoel van 1375 tot 1380 dollar, met daarbij het advies om te kopen bij een pullback richting 1300 dollar.


Een ander verhaal is dat van de factoren die de goudprijs in beweging brengen. Is Donald Trump verantwoordelijk voor de stijging van de goudprijs? Ook daar heeft Goldman Sachs een uitgesproken mening over. De analisten van deze bank (alleen weten niet of het die van Goldman 1 of die van Goldman 2 zijn) geloven inderdaad dat de zwakke politiek van de Amerikaanse president ongeruste beleggers richting goud jaagt. De winst van de afgelopen weken zou inderdaad op rekening van Trump geschreven kunnen worden en niet op rekening van geopolitieke spanningen zoals bijvoorbeeld de Noord-Koreaanse atoombom.

Wat Goldman Sachs echter blijkbaar is ontgaan, is dat de technische analyse de goudmarkt een duwtje in de rug komt geven. De uitbraak uit een grote opwaartse gerichte driehoek sluit een verdere forse stijging van de goudprijs niet uit. Het betreft een technisch patroon met een lange draagkracht die het mogelijk maakt om het volgend koersdoel voor het goud op 3000 dollar per troy ounce te bepalen. Daarmee zou de bull markt uiteraard in een gans nieuwe fase belanden.


Missie EGS 
Infoavond Goud & Zilver
Adviesgesprek Goud & Zilver

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.