Is de lang verwachte financiële crisis aangebroken?

Aanmaken: 10/26/2018 - 14:15
Is de lang verwachte financiële crisis aangebroken?

Oktober is een gevaarlijke beursmaand en dat bleek dit jaar eens te meer opnieuw. Over een breed front staan de beurskoersen onder druk, waarbij volatiliteit op de beursvloer het nieuwe sleutelwoord is geworden. Is de lang verwachte financiële crisis aangebroken? Het antwoord op deze vraag kan voor elk van ons erg belangrijk worden. Want als dat antwoord ‘ja’ luidt, is het dringend tijd om te handelen. 

 
 

Het is nu 10 jaar geleden dat de laatste financiële crisis grote kraters sloeg in het financieel landschap. FocusEconomics sluit niet uit dat de volgende crisis op komst is. De Amerikaanse centrale bank heeft daar mee schuld aan, want zij heeft jarenlang de zeepbel op de financiële markten gevoed door quasi tot in het oneindige geld in het financieel systeem te blijven pompen. Een voorbeeld dat grif werd gevolgd door de Europese en de Japanse centrale banken.

Mike Shedlock van MishTalk geeft een aantal redenen op waarom een nieuwe crisis vrijwel onvermijdelijk wordt. Het probleem is dat er niet één maar verschillende katalysatoren zijn die deze nieuwe crisis kunnen uitlokken. Hij zette een aantal factoren op een rijtje, zonder evenwel volledigheid na te streven. Elk van deze factoren kan afzonderlijk of in combinatie met anderen een crisis uitlokken. 

Dit zijn de belangrijkste factoren die ons volgens Shedlock richting crisis kunnen sturen: een implosie van de zeepbellen bij junk bonds en aandelen, Italië, de handelsoorlogen, de Brexit, de pensioencrisis in de Verenigde Staten, de Amerikaanse huizenmarkt en tenslotte China. Op de vraag wat de man in de straat moet doen om zich tegen deze crisissen te wapenen, is het antwoord heel eenvoudig: koop waarde- en welvaart vaste activa zoals goud, zilver en edelmetalen. 


Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

 

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.