De dagen van de dollar lijken geteld en dat is goed nieuws voor goud & co

Aanmaken: 06/13/2017 - 12:53
De dagen van de dollar lijken geteld en dat is goed nieuws voor goud & co

Jim Rickards schreef onlangs een artikel onder de titel ‘Assault on the Dollar’, waarmee hij aangaf dat de definitieve aanval op de dollar is ingezet. Daarmee bedoelen we uiteraard dat de dagen van de greenback als wereldreservemunt geteld zijn. Steeds meer landen kijken uit naar alternatieven om de petrodollar aan de kant schuiven. Ze zijn namelijk de hegemonie van de Amerikanen meer dan beu.

 

Dat de dollar wel degelijk belaagd wild is, blijkt onder andere uit het feit dat China de oliehandel met Saoedi-Arabië opnieuw aan het herbekijken is. Het is de bedoeling om de olie die de Saoedi’s leveren aan de Chinezen niet langer met dollars maar met yuans te betalen. En daarmee wordt een tikkende tijdbom onder de dollar gelegd. Want als meer landen dit voorbeeld gaan volgen, iets wat ongetwijfeld het geval zal zijn, zal het lot van de greenback snel bezegeld zijn.


De vergelijking dringt zich meteen op met het Britse pond in de dagen van de ondergang van het British Empire. De dodenmars van het pond duurde toen ook geruime tijd maar bleek uiteindelijk onafwendbaar. De Amerikanen lijken anderzijds bereid zelf ook een handje toe te steken om de ondergang van het groene biljet te verzekeren. Ze hebben namelijk de waarde van de dollar ondermijnd door op grote schaal dollars bij te drukken, waardoor de waarde van alle dollars in omloop uiteraard ondermijnd wordt.

De dagen van de dollar lijken geteld en dat is goed nieuws voor goud, zilver en de andere edelmetalen. De Amerikaanse centrale bank heeft tot dusver alles op alles gezet om de dollar sterk te houden, maar zal die inspanning onmogelijk kunnen volhouden wanneer de internationale oliehandel niet langer in dollars gebeurt. Een zwakke dollar zal automatisch gepaard gaan met een stijging van de goudprijs, stijging die waarschijnlijk volgens een exponentiële functie zal gebeuren. Wat betekent dat het goud letterlijk door het plafond zal vliegen.


Goud en zilver in u buurt
Informatie Goud en Zilver
Terugkeer Goudstandaard

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.