Chinese goudreserves bedroegen eind vorig jaar 12.100 ton

Aanmaken: 10/04/2017 - 14:25
Chinese goudreserves bedroegen eind vorig jaar 12.100 ton

Wie kan ons vertellen waarom de goudprijs weer een toontje lager is gaan zingen? Waarschijnlijk zal het na het stellen van deze vraag oorverdovend stil blijven. Want op de keper beschouwd is er geen enkele oorzaak aan te wijzen waarom het goud zich niet kan handhaven boven 1300 dollar. Laat ons het er maar bij houden dat we een gezonde correctie te zien kregen na een voorafgaande stijging. Maar fundamenteel is er op de goudmarkt niets veranderd.

 
 

Het zal duidelijk zijn dat de goudkevers steeds meer richting China kijken wanneer de situatie rond de edelmetalen ter sprake komt. En in dat verband viel er recent nieuws te rapen. De Chinese goudreserves bedroegen eind vorig jaar 12.100 ton, zo maakte het persagentschap Xinhua bekend. Dat persagentschap is een officieel staatsorgaan en dus moeten we maar geloven wat ze zeggen. Ook al zijn er heel wat analisten die geloven dat de Chinese goudvoorraden (ver) boven die 12.100 ton liggen.


Sinds 4 jaar is China de grootste goudconsument in de wereld, waarbij India van de troon werd gestoten. Daarnaast is het land sinds 10 jaar ook de grootste goudproducent. Het is de bedoeling om die productie nog op te drijven, waarbij wordt gemikt op 500 ton tegen 2020. Ter vergelijking: vandaag haalt het land ongeveer 450 ton goud per jaar boven. Ook de handel in goud (en andere edelmetalen) vertoont nog steeds een stijgende trend. 

Zhang Yongtao, vice chairman van de China Gold Association (CGA), maakte bekend dat vorig jaar 70.000 ton goud op de Chinese goudmarkten werd verhandeld. Dat bedrag zou in 2020 meer dan 100.000 ton moeten bedragen. Het land moet echter steeds meer goud importeren, in de eerste helft van dit jaar bedroeg de totale goudproductie 207 ton. Dat is 9,80% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar terwijl de goudproductie met 10% steeg tot 545 ton. China heeft dus steeds meer goud nodig en dat kan de goudprijs in de komende weken en maanden een stevig duwtje in de rug geven.


Gouden Munten
Zilveren Kilomunten
Waarom Goud Kopen

About Author

Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.