21.714 dollar aan schulden per kop: schuldenbom dreigt te exploderen

Aanmaken: 03/15/2017 - 15:04
21.714 dollar aan schulden per kop: schuldenbom dreigt te exploderen

Moeten er nog schulden zijn? Het betreft hier een retorische vraag, want als er ergens geen gebrek aan is dan is het wel aan schulden. Maar onze overheden zijn zich blijkbaar van geen kwaad bewust, ze doen gewoon door zoals ze bezig waren. Maar inmiddels tikt de teller ongenadig verder. Elke dag van de week, van de maand en van het jaar stapelen we de schulden verder op. De huidige stand van zaken is 21.714 dollar aan schulden per kop wereldwijd. Dat betekent dat iedere man, iedere vrouw en ieder kind een schuld van 21.714 dollar met zich meezeult.

 
 

Dit bedrag hebben we niet zo maar uit onze duim gezogen, het is afkomstig van niemand minder dan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De globale schuldenberg is inmiddels opgelopen tot het onvoorstelbaar bedrag van 152.000 miljard dollar. Maar is dus de raming van het IMF, andere bronnen schatten het schuldenprobleem nog veel groter in. Zij spreken van een bedrag dichterbij 200.000 dollar.


Die 21.714 dollar hierboven vermeld is het resultaat van een simpele deling. 152.000 miljard dollar gedeeld door 7 miljard bewoners van deze aarde. Hebt u een vrouw en twee kinderen, dan bedraagt het totale schuldenniveau van uw gezin 86.856 dollar. Waarschijnlijk zult u er niet het flauwste besef van hebben dat u een dergelijk bedrag aan schulden meesleept boven de eventuele eigen schulden die u al bent aangegaan.

3 miljard mensen op deze aarde moeten rondkomen met 2 dollar per dag of zelfs nog minder, zodat uiteindelijk de helft van de wereldbevolking met de beste wil van de wereld niet in staat kan worden geacht om haar deel van de schulden af te betalen. Bill Gross, de ‘bond king’ of obligatiekoning, vergelijkt ons financieel systeem met een lading nitroglycerine op weg over een hobbelige weg. Of met andere woorden: de schuldenbom dreigt te exploderen en dat zullen we met z’n allen voelen. We leven op een tikkende tijdbom die onvermijdelijk vroeg of laat zal ontploffen.


Volledige reeks lunar haan
Oude gouden en zilveren munten
Waarom goud kopen

About Author

afbeelding van admin
Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.