2018 kan de grote doorbraak voor de zilverprijs betekenen

Aanmaken: 01/30/2018 - 10:14
2018 kan de grote doorbraak voor de zilverprijs betekenen

Voorlopig valt er op de zilvermarkt nog niet zo heel veel te beleven. In het spoor van de goudprijs is de zilverprijs weer boven 17 dollar gaan noteren, maar van de verwachte doorbraak is nog niet veel in huis gekomen. Zilver reageert eens te meer met vertraging op bewegingen bij het goud. De goudmarkt is al beweging gekomen en algemeen wordt verwacht dat het witte neefje van het goud dit jaar nog van zich zal laten spreken.

 

Van Jim Rickards weten we dat hij een zilverfan is. We moeten volgens Rickards verder durven kijken dan de neus lang is. De geschiedenis leert ons dat zilver nog meer dan goud een monetair metaal is. Hij verwijst in dat verband naar het Romeinse rijk, dat ten onder is gegaan omdat de basis onder het monetair systeem was weggevallen. Vandaag dreigt het ‘fiat geld’ zijn waarde kwijt te raken en tegen die achtergrond kan de come-back van de edelmetalen niet lang op zich laten wachten.


2018 kan de grote doorbraak voor de zilverprijs betekenen, zo stelt Rickards. En dat hij de voorkeur geeft aan zilver boven goud heeft alles met fundamentele factoren te maken. Op de eerste plaats is de verhouding vraag/aanbod omgeslagen in de richting van de vraag. Die vraag is namelijk groter dan het aanbod, met als gevolg dat de zilverprijs alleen maar kan stijgen. Rickards verwacht die stijging zodra de markt begrijpt dat vraag en aanbod steeds verder uit elkaar komen te liggen.

Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die de zilverprijs ondersteunen. De geopolitieke spanningen maken dat de beleggers blijven zoeken naar veilige vluchthavens. Bovendien komt de inflatie steeds nadrukkelijker aan de deur kloppen, waardoor het vertrouwen in het ‘fiat geld’ verder wordt uitgehold. De secular rally bij zilver bevindt zich in zijn beginstadium en bij een doorbraak boven 18 dollar mogen de posities in het goud verder uitgebouwd worden.


INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER 
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

About Author

afbeelding van admin
Jean Walraevens
Mijn bedoeling is alle mogelijke informatie die belangrijk kan zijn om te weten voor het publiek te publiceren op deze website. Alles wat voor door de Main Stream Media wordt gecensureerd wat de lezer kan benutten om zichzelf en zijn vermogen te beschermen trachten wij op deze website te publiceren.